Winst in Montfort

 

Dinsdag 29 mei stonden Nick, Roel en Jeroen aan de start van de NWB-wedstrijd in Montfort. Een snelle ronde van 1.050 meter met een oplopende finishstraat. Deze ronde moest 71 keer gereden worden. In totaal 75 kilometer en 23 renners aan de start.

De gehele wedstrijd werd er volop aangevallen vanuit het peloton. Telkens groepjes die weg reden, maar ook weer terug gepakt werden omdat enkele sterke renners de slag hadden gemist. Ook de FCA-renners mengden zich goed in dit geweld. Helaas reed Roel al redelijk vroeg in de koers lek, waardoor zijn wedstrijd voorbij was.

Met nog zo’n 20 kilometer te gaan ging Nick er op een goed moment alleen vandoor. Hij had al snel een mooie voorsprong op het peloton. Enkele renners zagen het gevaar en sprongen één voor één naar Nick toe. Zo ontstond er een kopgroep van zo’n 5 renners met een mooie voorsprong. Daarachter ontstond een groepje van 6 renners en daar weer achter gaf ook het peloton zich nog niet gewonnen. Er werd hard gereden door elk groepje, alles leek uit elkaar te vallen, maar na een achtervolging van enkele rondes liep toch weer alles samen. Dit had veel krachten gekost bij diverse renners, waardoor het een stuk rustiger ging in het peloton. Hier maakten twee renners gebruik van en zij reden dan ook weg in de laatste paar rondes. Met het ingaan van de laatste ronde hadden zij een voorsprong van 35 seconden en alles leek er op dat zij mochten gaan sprinten voor de overwinning. In de laatste ronde ging Jeroen op het wat langere rechte stuk van achteruit het hele achtervolgende groepje voorbij met een versnelling om zo als eerste de laatste twee bochten in te duiken. Er viel een gaatje achter Jeroen en in de laatste rechte lijn van ongeveer 150 meter kon Jeroen het peloton achter zich houden. Derde na de twee koplopers zou je denken.

Tijdens het rondje uitbollen kwam Nick echter al snel aan Jeroen vertellen dat hij gewonnen had!! De twee koplopers bleken in de laatste ronde door een klapband beiden onderuit te zijn gegaan in een bocht. Een bizarre ontknoping die eigenlijk niet te begrijpen was. Terug bij de finish werd inderdaad Jeroens nummer afgeroepen als winnaar. En zo veranderde een hele mooie derde plaats in een eerste plaats, bloemen en kussen van de rondemiss.

Achter Jeroen sprintte Nick naar een mooie zevende plaats.