Wageningse Muur

Zaterdag 4 juni stonden Dik, Sander, Joost, Tijn en Peter J. aan de start van de Wageningse Muur. Een lastig rondje waar elke ronde 30 hoogtemeters overwonnen moesten worden. Daarnaast zaten er 2 listige bochten in. Een goede loting is dus van belang omdat er 102 renners aan de start stonden.

Dik mocht als eerste aansluiten, Tijn net daar achter en Peter, Joost en Sander hadden minder geluk met de loting.

Na het startschot was het dringen geblazen om direct vooraan te zitten in de afdaling. Op de eerste klim zaten Tijn en Dik direct voorin. De eerste paar rondes bleef het peloton aardig bij elkaar. Maar door de listige bochten en de nodige wind viel het peloton al gauw uiteen.

 Tijn hield goed stand en zat na een paar ronde in een kopgroep van zo’n 25 man. Achter de voorste groep volgde meerdere kleinere groepjes. Dik in de 2e groep, Sander in de 3e groep en Joost en Peter nog wat daar achter. Sander reed sterk terug naar de 2e groep. Joost besloot gezien de drukte geen risico’s te nemen en nam genoegen om in de 3e groep stand te houden. In de eerste groep vielen er steeds meer renners af. Uiteindelijk bleven ze met nog 5 rondes te gaan met 16 man over. In de voor laatste ronde reden er 2 sterke renners weg. Er was weinig organisatie dus was het sprinten voor de 3e plek. Tijn startte als laatste renner van de kopgroep aan de laatste beklimming van de Wageningse Muur. Er vielen aardig wat renners stil en Tijn had nog genoeg over om een mooie sprint te rijden.

 Tijn eindigde op een knappe 6e plaats. Sander pakte het laatste prijzengeld op de 20e plek. Vlak daarachter Dik op de 27e plaats. Joost eindigde op de 56en Peter J. moest genoegen nemen met de 77e plek.