Voorjaarscompetitie Veenendaal

Dik stond aan de start van de trainingswedstrijd onderdeel van de voorjaarscompetitie van het KNWU district midden. Deze vierde wedstrijd – in een serie van 8 – vond plaats op het wielerparcours van Wielervereniging de Valleirenners in Veenendaal.

Voor Dik de eerste (trainings)wedstrijd kilometers. Met een beetje dubbele verwachtingen: aan de ene kant weer wennen aan het tempo en het rijden in het peloton, aan de andere kant toch ook wel de test hoe de conditie er voor staat.

De eerste paar rondjes, – een kort en snel parcours – keek Dik de kat wat uit de boom. De koude noordoostelijke wind had vrij spel en trok in kracht aan tot windkracht 3-4. Dat maakte de koers hard. Enkele uitval pogingen werden teniet gedaan. Tot een groepje van 4 man weg reed en een mooie voorsprong uitbouwde. Dik sprong met een renner mee op het lastige stuk wind tegen. Er viel een gat achter hem. Enkele rondes reden Dik en de andere renner goed samen. De kopgroep kwam in zicht en het lukte om bij het viertal aan te sluiten. Het peloton was geslagen.

Een paar laatste rondes volgden waarin gereserveerd werd doorgereden en werd afgetast. Het zou een sprint worden voor de overwinning. Dik had het goede wiel, maar kon er niet over heen komen. Een mooie tweede plek was een prima uitslag.