Veldrit Beesel

Nick en Dik besloten eens wat anders te doen. Ze namen deel aan de veldrit van Beesel. Voor Dik al ruim 25 jaar geleden dat ie nog eens aan een veldrit had meegedaan. Het moet bij de jeugd, categorie 6 of 7 geweest zijn. Met een veldritje of 3 op zijn conto kan ook Nick geen ervaren cyclo-crosser genoemd worden.

De verwachtingen waren dan ook niet al te hoog gespannen. Nick en Dik waren dat voor de start wel. Het voelde toch een beetje als in de nieuwelingentijd. Geen idee wat te verwachten.

Nick nam een voorzichtige start. Op het technische rondje was het lastig voor hem zijn kracht kwijt te kunnen. Draaien, keren, en een paar korte maar lastige klimmetjes. Voor hem lag uiteindelijk de 20e plaats te wachten.

Dik reed zijn eerste wedstrijd ook bij de masters. Hoewel hij pas volgend jaar de leeftijd van 40 bereikt. Tussen de oude heren vocht hij zich naar een 18e plek toe.

Het weer was de coureurs gunstig gezind, maar direct na de finish braken de hemelsluizen open. In de auto al peinzend wat de dag gebracht had: lekker gefietst, niet gedubbeld en ook niet als laatste gefinisht. Geen modderfiguur geslagen.