Tweewielers Gassel MTB cup

Om 2018 goed af te sluiten zijn Andrew, Sander en Frank naar Gassel gegaan om daar de Tweewielers Gassel MTB cup te betwisten. De wedstrijd was alleen voor genodigden waar FCA er een van was. Er was een leuk afwisselend parcours uit gezet met wat verraderlijk gladde en zanderige bochtjes. Eerst werd er een tijdrit van twee rondjes van 5 km gereden en daarna een wedstrijd van 15 km met gezamenlijk start. De gereden tijd werd gewoon oldskool met de stopwatch geregistreerd.

De tijdrit is als een tijdrit, gewoon zo hard mogelijk. Sander en Andrew gingen als een speer en Andrew kwam Frank na een rondje al voorbij op zijn crosser net nadat Frank uitgegleden was in een bochtje. Sander heeft het rondje het snelst afgeraffeld en Andrew behaald een derde plaats. Frank bleef op een zesde plek steken met 3 en 10 seconden achter de nummers vijf en vier. Jammer van dat schuivertje.

De wedstrijd gaat over 15 km en de start is gezamenlijk. Sander rijd direct weg met iemand in zijn wiel. Andew hangt daar tussen en Frank rijd daar met twee andere daar weer achter. Andrew weet op een recht stuk nog aansluiting met de kop van de wedstrijd te vinden!

Na een goede ronde is Sander alleen en komt met een flinke voorsprong over de streep. Andrew verlies het sprintje om de tweede plek nipt. Frank dacht aan een vierde plek maar na het aantikken van een paaltje en daarna een gat dichtrijden wordt het sprintje om de vijfde plaats net verloren.

Naast de eerste plaats van Sander stond gezelligheid bovenaan! De ochtend werd onder het genot van een Heineken oud bruin na beschouwd.