Trainingsritten Oss 3 februari 2013

Eindelijk kon er dan gestart worden in Oss. Met drie man stond FCA aan het vertrek: Nick, Willy en Peter. Toch een aardig peloton van ongeveer 70 man, bij 2 tot 4 graden. Wel stond er een stevige wind, die op het lange rechte stuk naar de finish pal op kop stond.

Na enkele ronden reden al meteen 6 man weg. Door het peloton werd aanvankelijk getracht het gat dicht te rijden. Maar op het moment dat we ze bijna hadden, viel alles stil, en de zes hebben we niet meer terug gezien.

In het peloton, waarbij Nick en Willy regelmatig mee voorin zaten, werd steeds geprobeerd weg te rijden. uiteindelijk lukte het op 8 ronden voor het einde nog 2 man om weg te blijven. Met nog twee ronden te gaan viel alles, mede door de steeds sterker wordende wind, uiteen. Diverse groepjes reden richting finish. Nick zat in de eerste groep achter de vluchters en sprintte naar een mooie 10e plek. In de volgende groep zat Willy, en in een groep daar achter Peter. De helft van de gestarte renners zouden maar finishen.