Tijdrit Well

Op woensdag 14 juni organiseerde TWC Noord-Limburg een tijdrit over 25 km. Start en finish was op het sluizencomplex in Well, door natuurpark de Maasduinen heen. Veel oog voor de mooie omgeving hadden Joost, Pepijn en Dik niet. Doel was uiteraard om zo snel mogelijk te rijden. Redelijk warm weer, weinig wind, af en toe wat stukken vals plat en tweemaal een keerpunt waarin de snelheid er helemaal uit moest. Zaak dus om goed in te delen, maar wel helemaal leeg aan de finish te komen.
Voor Pepijn de eerste keer dat hij in wedstrijdverband een tijdrit reed. Na afloop was Pepijn helemaal enthousiast. Wat blijkt uit zijn verslag: “Eindelijk mijn eerste tijdrit. Na wat uitproberen met een opzetstuurtje was het dan eindelijk zo ver.
Mijn eerste tijdrit. Iets wat er voor mij hoog op mijn lijstje stond omdat het volgens mij de basis raakt van het wielrennen. Een gruwelijk gevecht met jezelf. Aan het eind niks meer over hebben. Maar dat was het gisteren nog bij lange na niet, teveel afgeleid en een gemis aan een structuur in denken om jezelf helemaal naar de andere wereld te helpen. Maar desondanks met een gebrek aan wedstrijdritme toch een nieuw gemiddelde en een bak aan informatie om dit jaar nog de 41 gem te rijden”.
Dan is de première voor Pepijn zeker geslaagd. Met een tijd van 37’ 47”  legde hij beslag op de 15e plek.
De meer ervaren Joost en Dik zaten dicht bij elkaar met respectievelijk 35’ 29” en 35’ 43” werden ze 6e en 7e in de einduitslag. Joost met een gemiddelde van 42 km/h en op ruim 1 minuut van de winnaar. Mooi om 3 FCA renners aan de start te zien. Een besmettelijk virus, dat tijdrijden.