Tijdrijden met Team ServerPC Best

Johan de Beer vroeg aan mij of ik interesse had om voor 2 wedstrijden in te vallen in het Team ServerPC Best, gespecialiseerd in het ploegentijdrijden. Mooie discipline, maar ja, ik geloof dat ik de enige ben binnen FCA die zo denkt… De te rijden tijdritten waren Gilze (bekend bij enkele FCA renners) en Bladel.

Gilze: 3 ronden van 8 kilometer, starten met 6, tijd van de 4e telt. Lastig rondje, veel wind ook. Joost wist niet zo goed wat te verwachten van zijn tijdelijke teamgenoten. Nou, dat was simpel. Geen uitgebreide warm-up op de tacx, maar ff rondje inrijden, en knallen maar! Ok, dat gaan we doen dan. Na een halve ronde waren we al 2 man kwijt. Oeps, niemand meer kwijtspelen dus. Maar de resterende 4 waren goed aan elkaar gewaagd en stuwden elkaar vooruit. Met een flinke positiestijging t.o.v vorig jaar was iedereen zeer tevreden met een 7e plek.

Bladel. Als opvulling van de eerste etappe van de 8 van Bladel wordt er een bedrijvenrace georganiseerd. 3 ronden van 3 kilometer, maximaal 4 man starten, tijd van de 3e renner telt. Wederom bakken met wind, het zou kort en heftig worden, was de verwachting. ServerPC Best had 2 teams. Verder nog een 8-tal teams van divers niveau. Het eerst startende team van ServerPC Best werd 6e. Een van deze renners offerde zich op om ons team te completeren aangezien er een last-minute afmelding was ivm ziekte. Met 4 starten scheelt toch weer. Deze renner reed ruim een ronde lang alles uit zijn lichaam, en toen was het de beurt aan ons. De eerste doorkomst leerde dat we ex aequo de snelste rondetijd hadden. Ronde 2 waren we 5 tellen sneller, en in de laatste ronde liep de voorsprong op de nummer twee uit tot 15 seconden. Winst dus met een gemiddelde van 44,4 km/u. Wederom iedereen erg tevreden, want dit gemiddelde was toch wel hoger dan verwacht ivm de wind.

Heren van het FCA Cycling Team: tijdrijden is leuk, en een ploegentijdrit geweldig!!!! Vergeet onze laatste deelname aan het NCK, en wie weet kunnen we volgend jaar hier als club ook aan deelnemen…