Ronde van Schijndel

Na een zeer geslaagde FCA BBQ, stond de Ronde van Schijndel op de kalender voor Henry en Joost. Een zware ronde op het industrieterrein, klinkers, wind, en helaas nagenoeg geen publiek. Wel 4 vaste supporters van FCA, dus de heren moesten wel wat laten zien. En dat hebben ze gedaan.

Steeds zat een van de beide heren voorin. Er werd hard gereden, en de wind zorgde er voor dat er af en toe wat scheuren ontstonden in het peloton. Alleen, voorin geen definitieve beslissing. Achterin wel, waar de deur open stond.

In de laatste 2 rondes ontstond een mooie kopgroep. Henry en Joost waren te laat. Een renner probeerde met een ultieme jump nog aan te sluiten, en de FCA renners besloten gezamelijk mee te gaan. Met z’n 3-en in de achtervolging. Dichter dat 15 meter op de kopgroep kwamen ze niet. Daar stokte de jump. Toen ook het resterende peloton over het drietal vloog, knakte er iets, en als laatste kwamen ze over de streep. Henry moest toch even spurten, maar het gevoel achetraf was niet goed. Er had veel meer ingezeten.

Leave a Reply