Ronde van Oud-Gastel

Na de ervaringen in de Omloop der Peel van vorig jaar, was de animo onder de FCA renners niet echt groot om daar weer te starten. 3 renners hadden besloten om naar West-Brabant te rijden. De Ronde van Oud-Gastel stond op het programma.

Helaas moesten Henry en Maarten afzeggen voor deze wedstrijd: Maarten heeft nog te veel last van zijn hand, en Henry liep al dagen te snotteren, en nu zat zijn hoofd ook nog eens vol en kreeg hij er ook nog eens keelpijn bij. Dus ging Joost alleen op pad. Een lange reis, Oud-Gastel ligt niet echt naast de deur. Maar wel een gezellige, typisch West-Brabantse ronde: Start in de dorpsstraat die bezaaid lag met klinkers, drempels en wegversmallingen, passage langs de gezellige kermis, dorp uit over een tweebaans fietspad inclusief tunneltje (!), lange tweebaans weg, en weer het dorp in om uit te komen bij de start/finish. Er stond redelijk wat wind, en vooral op de tweebaans weg stond deze pal in de zij. Op het kantje dus, en wie niet voorin zat, zat op het rekkertje.

Joost was niet helemaal alert, en zat dus vaak te ver van achteren om mee te springen in een van de vele, uiteindelijk vruchteloze, demarrages. Half koers toch nog naar voren kunnen rijden, 2 ronden actief geweest op kop van het peloton, met als enige resultaat een hoop energie verspilt en weer een plekje halfweg de grote groep. De koers eindigde in een pelotonsspurt, en met de smalle laatste bochtjes zag Joost hier van af. Uitbollend over de meet was de enige conclusie van de dag dat de benen redelijk zijn, helaas niet goed genoeg om in een sterk deelnemersveld een leuke prijs mee te pakken.