Ronde van Mill

Met drie FCA-renners aan de start bij de Sportklasse, was het peloton in ieder geval “extra opgevuld” in de ronde van Mill.

Opvulling van het peloton wilden de drie renners eigenlijk niet zijn, dit lieten de drie dan ook direct merken.

Frank en Willy waren goed voor in het peloton aanwezig en konden op hun “gemak” de tegenstand bekijken.

Op een gegeven moment was het welletjes. Willy besloot afscheid te nemen van het peloton, waarna drie renners zijn voorbeeld volgden.

Met z’n vieren reden ze een voorsprong van ruim twintig seconden bij elkaar. Het leek een gedane zaak, totdat een aantal renners besloten om het gat te verkleinen op de vier vluchters.

De vier reden op z’n best, maar het gat werd kleiner en kleiner. Uiteindelijk was het gebeurd voor de vier coureurs. Het peloton was weer geheel compleet.

Frank zat lekker in het midden van het peloton te rijden en Henry had zich inmiddels ook voorin gemeld. Ondanks meerdere vluchtpogingen bleef het peloton compleet tot de voorlaatste ronde. Twee renners reden onafhankelijk van elkaar weg uit het peloton. Het peloton moest alles op alles gaan zetten om in de laatste ronde de twee terug te vangen.

Een renner lukte het om uit de greep van het peloton te blijven de andere daar vloog Henry in de laatste bocht overheen om uiteindelijk als tweede te eindigen. Willy pakte een achtste plaats en helaas kwam Frank in de laatste ronde op de finish ten val en kon hij zijn goede koers geen vervolg geven met een prijs. Enzo hadden de drie FCA-ers in hun “bijna” thuiswedstrijd laten zien, dat ze “de extra opvulling” wel waard waren.

Bij de amateurs stonden namens FCA Joost Nick Dik en Jeroen aan de start. Na de start wilde Nick eens testen hoe vermoeid de benen waren na de wedstrijd die hij de dag er voor in Westerhoven gereden had. Een felle versnelling op het eerste stuk in de hoop de koers meteen open te breken bleek zinloos. Het peloton was direct op hol geslagen in de eerste rondes. Het gemiddelde lag rond de 45 km per uur in het begin.

Joost probeerde zo nu en dan nog wat te versnellen. In het laatste deel van de koers brak de groep in 2en met helaas alle renners van FCA in het laatste deel. Jeroen trok nog mooi de sprint aan voor Nick om de laatste prijs beschikbaar te pakken. Met uiteindelijk 44 gemiddeld was dit ook een straffe koers met helaas geen goede uitslag met Nick 20e Jeroen 25e Joost 30e en Dik 31e. Volgende keer weer beter!