Ronde van Maas-Waal

Dik stond als enige FCA’er aan de start bij de Ronde van Maas-Waal, op het clubparcours van WTC Maas-Waal in Brakel. Veel slingeren met halve doortrap-bochten. Een lekker temperatuurtje, maar ook een flinke wind, kracht 4.

Dik lootte bij de start achteraan. Enkele rondjes erin komen, maar hij werd toen al gedwongen flink te bikkelen om de aansluiting  bij een vijftien man sterke kopgroep te realiseren.

Het draaide wat rommelig rond door het bochtrijke parcours, de wind dus steeds vanuit andere hoek. Hoewel de groep te groot was om lekker rond te draaien, werd het peloton op een beslissende afstand gezet.

Halverwege koers wat schermutselingen. De organiserende vereniging was sterk vertegenwoordigd en maakte koers. Dieper in de finale reden twee coureurs van WTC Maas-Waal weg. Dik sprong en naartoe met nog 3 andere renners, waaronder nog een renner van Maas-Waal. Er werd goed rond gereden en een kloof geslagen. In de één na laatste ronde kon Dik een uitval nog te niet doen, maar in de laatste ronde reed toch een renner van WTC Maas-Waal weg. Dik spurtte kort daar achter naar een mooie derde plek!