Ronde van Giessen

Op vrijdag 11 september vertrokken Nick en Sander naar Giessen voor de 31e ronde van Giessen. Het is een gezellige avond criterium waarbij in het licht vertrokken word en het langzaam donker word in de wedstrijd. Met een Kermis en een jaarmarkt er bij zat het met de sfeer wel goed.

Het rondje is erg lastig: 800 meter lang met 6 bochten. Nick had hier al eens vaker gereden en wist dat het hier van start tot finish afzien word. Een goede warming-up is belangrijk dus. Na het startschot stond de deur van achteren flink open. Iedere ronde vlogen er renners af. Sander moest laten lopen maar bleef zijn tempo rijden in een groep. Ook Nick moest door een klapband van een andere renner laten lopen. Overal op het parcours reden renners rond die 1 of meer rondes gedubbeld waren. Blijven rijden dus en kijken waar het schip strand. Nick eindigde als 21e en Sander als 26e.

Een leuk rondje om volgend jaar nog eens te doen en met iets meer geluk (en conditie) moet er hier een leuke uitslag te halen zijn.