Ronde van Geldrop

Een van de echte ouderwetse criteriums in ons district is het criterium van Geldrop. Een lastige ronde langs volle terrassen en kermis terrein. Erg gezellig voor de toeschouwers, maar de renners kunnen dar niet van genieten. Zij moeten stuiterend door het centrum racen. Dit jaar zeer aangename weersomstandigheden: zon, warmte, alles wat we de laatste weken gemist hebben. Geen grote opkomst vandaag, wel 5 FCA man aan de start in een veld van circa 55 coureurs, Ferry, Henry, Joost, Rob en Roel.

Er werd redelijk doorgereden om een ontsnapping te forceren. Dit lukte uiteindelijk een man of 7 met Rob er bij. Een groep van 5 ging daar weer achteraan, gevolgd door een man of 4 met Joost er bij. Deze twee groepen konden samensmelten en strijden voor een 8e plek in de uitslag. Ferry probeerde ook nog de sprong te wagen, maar kwam tot op 50 meter, en strandde daar.

In de kopgroep gebeurde van alles. Uiteindelijk brak het in groepjes, en Rob kwam ook nog ten val. Hij kon alsnog finishen op een 5e plek. Joost werd 14e. Het peloton moest voortijdig afspurten. Roel besloot de koers als 20e, Henry als 25e en Ferry 34e