Rog Tour

Afgelopen weekend stond de Rog Tour op het programma. Een andere uitgave als in 2009: Geen eigen FCA team omdat alleen Maarten en Joost zich hadden ingeschreven, maar ook een dag en etappe extra.

De tijdrit van 4,9 kilometer was vooral een test voor Joost. Hij had er op getraind, maar op het moment supreme kreeg hij de gewenste versnelling niet goed rond. Een 21e plek was zijn deel. Maarten besloot niet alles te forceren, en eindigde in het middenveld.

Het avondcriterium in het centrum van Weert was er een val sneulende remblokken: erg nerveus dus. Maarten had er zin in, en kwam op het einde mooi weg met een paar andere renners. Helaas werden zij halverwege de laatste ronde terug gepakt. Balen dus, maar alsnog kon hij in de top 20 finishen. Joost had het er niet op, al die kamikaze acties. Hij besloot rustig mee te rijden en te sparen voor zondag.

De traditioneel afsluitende dorpen omloop was hertekend: een nieuwe ronde van 9 kilometer, en een stuk lastiger dan vorig jaar. Wat smalle kronkelige wegen maakten het een mooie zware koers. Wederom Joost relatief ver van achteren, en Maarten vol koersend om mee te zitten in een ontsnapping. En wederom lukt het hem. Maar net als zaterdag, helaas niet de beslissende. Bij de latste doorkomst zat het gehele pak bij elkaar. Joost kon nog naar voren rijden, en bij het uitrijden van Weert besloot hij te demarreren. Hij kreeg een renner mee, en gezamelijk reden zij een voorsprong van 20 seconden bij elkaar. Bij alle voorgaande doorkomsten in Weert moesten de renners het centrum in, en rechtsaf de singel op. Bij de laatste ronde moest linksaf gegaan worden voor een extra lusje door het centrum. Joost, redelijk vesleten en met zijn gedachten bij de tegenstander en de finish, reed automatisch rechtsaf. Stom, stom, stom, een zekere podiumplek weggegooid, aangezien zijn metgezel in de vlucht uiteindelijk won. Echt super balen, en zoals Maarten terecht zei na afloop:”je verdient een schop onder de kont”. Waar Maarten er alles aan heeft gedaan om op het podium te eindigen, wordt er door Joost een fikse blunder begaan waardoor het podium uit het zicht verdwijnt. Maarten eindigd in de spurt uiteindelijk wel nog als 6e, een sterk weekend dus voor Maarten

Leave a Reply