Podium voor Nick tijdens DK te Wernhout

Er waren maar weinig deelnemers te bespeuren bij het District Kampioenschap te Wernhout. Het samenvoegen van 2 districten en de leeftijdcategorieen 30+, 40+, 50+ en 60+ leverden krap 50 starters op. Maar dat mocht de pret niet drukken. In warme omstandigheden werd het startschot gegeven. Joost had er wel zin in reed vrij snel in de eerste ronde al alleen weg. Daarna volgden nog diverse uitvallen, allen zonder veel erg.

En toen kwam de regen en de wind. Dat maakte het beest in Edwin Raats wakker. Op de klinkerweg terug naar het dorp volgde een eerste snok, en toen een tweede, en meute was gebroken. Nick kon aanvankelijk aansluiten maar in de actie om aan te sluiten blies hij zich op en moest de kop direct weer laten gaan. Joost zat te ver van achter en kon nooit de sprong maken. Dat werd dus achtervolgen.

Er was weinig animo om te proberen de kop weer terug te halen. Vooral de FCA mannen maakten er veel werk van. Even leek het er op dat de aansluiting aanstaande was, maar dichterbij dan 20 seconden kwamen ze niet meer. In de pelotonsspurt werd Nick 2e, en dat bleek voldoende om bij de Masters 30+ op de derde plek te eindigen. Joost werd in die leeftijdcategorie 6e. Volgende koers: Attentiv Ronde van ‘t Oventje komende woensdag, onder de vlag van de WVAN.