Openingskoers Deurne: een lach en een traan

De eerste koers van de WVAN stond dit jaar op het programma in Deurne (Walsberg), na 4 dagen storm, regen, hagel enz. stond er nog wel een aardige wind maar het was tenminste droog. Bij de amateurs stonden we met z`n 3en aan de start van FCA tussen 33 coureurs, Nick, Ferry en Sander. Na een afwachtende eerste ronde (kijken hoe de wind zijn werk deed) was het in de 2e ronde Ferry die het probeerde en 1 man mee kreeg, dit hielden ze een ronde vol. Nadat ze weer terug gehaald werden ging Sander en kreeg Jeroen Hendriks mee, na het lange stuk wind tegen, zat Marc van Grinsven er ook nog bij, mooi groepje dus, en een paar afstoppers in het peloton. Toch kregen ze het niet cadeau, de voorsprong is niet meer geweest dan 20 a 30 seconden, maar het draaide goed rond en haalden het tot het eind, dus sprinten!! Hier reed Sander naar een mooie 2e plek! Een flinke domper op de mooie klassering was de flinke valpartij van Ferry die met de ambulance werd weggebracht naar het ziekenhuis met ontzettend veel pijn aan de heup. We hopen op een spoedig herstel!! Sterkte Ferry!!

Bij de masters drie man aan het vertrek, Stephan, Johan en Peter. De eerste wedstrijd is iedereen toch wat nerveuzer. Hoe is het met de vorm?
hoe zal de koers verlopen? Hoe liggen de verhoudingen? Deze keer kwamen we daar snel achter want er stond een flinke wind die moest wel een rol gaan spelen. En zo was het ook. Na de eerste ronde moesten er al tien renners af, Na de tweede ronde nog is tien. Uiteindelijk bleven er twaalf man over. Johan en Peter zaten erbij. Stephan moest in ronde vier de kopgroep laten gaan. Op twee ronde voor het einde gooide Johan alles op de kant en viel de kopgroep uiteen. Vijf man reden iets voor de andere zeven uit, zij bleven op tien seconden hangen en konden het gat niet meer dichten. Johan zat bij de eerste vijf en Peter bij de achtervolgers. Zodoende kon de kopgroep gaan sprinten voor de overwinning waar Johan een mooie vierde plaats veroverde, hij baalde achteraf wel want het ging om een banddikte met plaats drie. Daarachter gingen de zeven sprinten en
Peter werd hier tweede dus zevende overall.