Omloop van de Heidehof

Willy en Henry zijn vol goede moed afgereist naar Someren-Heide om de meer dan honderd kilometer lange wedstrijd te rijden. Eenmaal daar gearriveerd zagen we enkele FCA leden, die voor ons waren gestart, enkele leuke prijzen wegkapen. Voor ons een goede stimulans om voor hetzelfde te gaan.
Met ruim zestig renners aan de start konden we onze borst nat maken. Ze vlogen als gekken vanuit de start weg. Willy en Henry er maar achteraan knallen. Nadat enkele ronden waren voorbij gevlogen, konden de twee FCA coureurs zich voorbereiden op de slag die onherroepelijk zou gaan vallen. Het tempo wilde maar niet zakken. Beide renners wachten “rustig” in voorste gelederen de slag af en in de vijfde ronde was het zover. Henry kon net aanhaken bij de kopgroep. Willy kwam in de tweede groep terecht. Hij had zich net daarvoor in het rood gejaagd, waardoor het aanhaken bij de kopgroep net iets teveel werd.
Met een uiteengeslagen veld moesten er nog ruim zeventig kilometers worden voldaan. Willy won makkelijk de spurt van de tweede groep. Henry mocht even dromen van een podiumplaats. Twee man vooruit en dus een spurt voor de derde plaats………..
Op weg naar huis bleek Willy een enveloppe met een achtiende plaats in de hand te hebben en Henry een enveloppe met een achtste plaats.  Conclusie:  beide renners mogen met dit resultaat thuis komen
Bij de Masters stonden Bart, Hans, Peter en Twan aan de start. Hans reed, na een lange herstelperiode van zijn val tijdens Omloop der Peel, vandaag weer zijn eerste wedstrijd. Ondanks dat zijn supporters er een hard hoofd in hadden (omdat hij nog niet 100% genezen is) was hij zelf vastbesloten om te gaan starten. Hij koos ervoor om met de 50+ mee te rijden. Hier reed een kopgroep van 9 weg. Hans won de sprint van het peloton en eindigde hiermee op een mooie 10e plaats waar hij zeer tevreden mee was. Bart, Peter en Twan reden mee bij de 40+. Twan eindigde eveneens op een knappe 10e plaats. Bart en Peter eindigde resp. op een 17e en 20e plaats. Een mooie prestatie.

Leave a Reply