Omloop van de Heidehof

Willy en Henry stonden aan de start bij de Masters 50+ in het zonnige Someren-Heide. Een mooie omloop met vier bochten en evenveel lange rechte stukken. Vanaf de start werd er gelijk vol in gevlogen. Er vonden heel wat schermutselingen plaats, voordat er vijf renners definitief weg leken te rijden. Dit was de slag dat was duidelijk. Henry besloot direct met twee andere kompanen vol er achter aan te gaan. Het lukte ze maar net om aan te sluiten.

In eerste instantie was de samenwerking tussen de acht renners erg goed. In de laatste ronde werd er enorm gepokerd door een aantal renners waardoor Edwin Raats en Stan Jansen konden aansluiten. Eenmaal bij de finish sprintte Edwin ook nog eens naar de overwinning. Henry werd vijfde. Willy won de spurt van het peloton en werd dertiende.

Bij de Masters 40+ Dik en Joost aan de start. Aan het begin een redelijk rustig tempo. Wat aftasten, leek het wel. Enkele aanvallen van eenlingen en soms een klein groepje. Halverwege koers reed Joost weg. Eerst was hij alleen, later samen met twee andere renners. Maar het peloton reed het gat na een poosje weer dicht. In de laatste ronde een tweetal dat vlak voor het peloton de prijzen binnen sleepten. Daarachter sprintte Dik naar een achtste plek. Joost eindigde op een negentiende plek.

De FCA-renners konden tevreden huiswaarts keren.

Foto’s: Stanja Janssen-Kruse