Olen Sint Jozef (B)

Henry en Willy zijn afgereisd naar Olen St Jozef. De Belgische wielerbond VWV heeft daar een koers op de kalender staan. Met 113 renners (van allerlei klasses) aan de start is dit een garantie voor een echte Belgische koers. Regelmatig rijden er renners weg, maar doordat er in teamverband wordt gekoerst, worden de gevluchte renners steeds terug gehaald.

In de laatste ronden wordt het tempo nog meer opgeschroeft (dat is echt koers!). Uiteindelijk rijdt er een groepje weg. Toch blijven deze renners constant in het gezichtsveld. In de laatste 1,5 km komt het peloton steeds dichter bij en vlak voor de finish strijkt het peloton op de groep renners neer. De (ex) prof Dave Bruylandts wint de spurt. Willy heeft op een gegeven moment de rol moeten lossen door de enorme tempoversnellingen na de verschillende bochten in het parkoers. Henry kan zich mengen in de spurt en wordt algemeen 14e en bij de (jonge) oude mannen krijgt hij een 5e klassering toegewezen.

Klik hier voor een leuke link naar een videoverslag van de koers. Als je deze afkijkt, zie je dat Henry zo kapot zat dat hij het allemaal niet even scherp heeft meegekregen….