NWB Koppeltijdrit Arcen

Qua koersen is het puzzelen in september. Er zijn niet veel leuke koersen meer deze maand, en dit geeft de ruimte om eens wat anders te doen. Dit weekend dus een koppeltijdrit in Arcen, onder de vlag van de NWB. 25 kilometer met 2 man zo snel mogelijk afleggen, een afschrikwekkende gedachte…

Zoals gebruikelijk veel deelnemers, en namens FCA 2 koppels: Joost/Dik en Ferry/Henry. Allen startend in de 40- categorie. En met het club kampioenschap in de benen zou een leuk resultaat wel haalbaar moeten kunnen zijn.

Dik en Joost startten als eerste van de FCA koppels. Ze komen 30 seconden voor de start opstellen, en na aftellen was het knallen naar het keerpunt op 12,5 km. De heenweg was relatief gunstig vanwege de wind, maar dan weet je al dat de terugweg lastig wordt, met ook nog een klimmetje op het einde die het ritme volledig in de war gooit. Op de terugweg zien ze ook Ferry en Henry voorbij vliegen op hun eerste kilometers van deze martelgang. Zij hadden hun start gemist door miscommunicatie met de organisatie, maar dat werd hun qua tijd niet aangerekend.

Joost en Dik komen redelijk gesloopt binnen. Wel een tevreden gevoel. Later komen Henry en Ferry als laatste koppel ook binnen, en het is afwachten op de keiharde cijfers van de stopwatch.

Op het terras, onder een stralende zon, volgt de prijsuitreiking. Dik en Joost 6e in hun categorie. Al aftellend werden Henry en Ferry nog steeds niet genoemd. Het zal toch niet zo zijn dat ze op het podium staan? And the winner is…………….. geen Ferry en Henry. Blijkbaar worden alleen de beste 6 koppels vermeld. En in vergelijking met de winnaars, die met 45 per uur in de rondte reden, werd ook de prestatie van Dik en Joost een beetje de grond in geboord. Kortom, gelukkig was het lekker warm en zonnig op het terras!