NK WFN 2013 te Beegden

Het NK van de Wieler Federatie Nederland werd dit jaar in Beegden gehouden. Traditiegetrouw viel het weer in Beegden tegen: regen en wind, die op het lastige open stuk vol tegen stond. Geen waaiers dus, en dus niet echt handig om vroeg in de aanval te gaan.

Bij de Masters 40+ stond Antoine als enige FCA vertegenwoordiger aan het vertrek. Dat maakt de ploegentaktiek in ieder geval een stuk doorzichtiger… Na het startschot werd direct strak doorgereden en even kozen 2 renners toch de open ruimte. Kansloos en zo bleek dan ook. Antoine reed attent van voren zonder te veel krachten te verspillen. Op anderhalve ronde voor het einde probeerde hij weg te komen, maar de 2 man die meesprongen hadden meer interesse in zijn achterwiel dan in een succesvolle vluchtpoging. Dan maar in de laatste ronde nog een keer springen. Dit leek even te gaan lukken, maar de man die op 10 meter hing weigerde zijn benen stil te houden en trok alles terug. Sprinten dus. Ergens voorin positioneren zodat een korte uitslag in ieder geval zeker gesteld is. De sprint verliep voor Antoine ideaal en in een zij-aan-zij sprint voor de overwinning kon het eigenlijk niet meer mis gaan, totdat Antoine besloot de eindstreep en de overgang van asfalt naar klinkers (zo’n 10 meter voor de finish) met elkaar te verwisselen. Die sprint won hij, maar 10 meter later zag hij al uitbollend nog een streep voorbij komen…. 2e….

[flickrset id=”72157635169927623″ thumbnail=”thumbnail” photos=”” overlay=”true” size=”large”]

Bij de Masters 40- Nick en Joost aan het vertrek. Door een fikse valpartij tijdens de eindspurt van de 40+ werd de start al 45 minuten uitgesteld. In die tijd begon het ook weer fiks te regenen, wat de moraal van veel coureurs deed dalen. Uiteindelijk dan toch de start, en ook hier werd strak doorgereden, om op het open stuk langs de Maas de wind tegen te hebben en compleet stil te vallen. Nick reed attent, en zat al in 2 ontsnappingspogingen. Een derde was succesvol: met 7 man reden ze weg. Ondertussen, halfkoers, kreeg Joost een lekke achterband, op het moment dat hij eindelijk lekker voorin aan het koersen was. Helaas einde oefening. De groep van Nick werd op het eind nog vergezeld door 3 man. Deze drie konden nog wegblijven uit de greep van het peloton, maar de oorspronkelijke kopgroep was moegestreden en werd ingelopen door de meute. Nick eindigde als 56e. Ook hier werd de eindspurt ontsiert door een valpartij.

Bij de 50+ was Peter de enige FCA renner. Hij reed door de regen de koers uit op een nette 18e plek.

Hier en hier nog wat links naar foto’s en een film van het NK: