Nieuwkuijk ZAC

Het was weer mooi koersweer tijdens de zevende zomeravondcompetitie te Nieuwkuijk. Roel, Nick en Henry stonden samen met 34 andere coureurs aan de start. Een leuke bezetting voor een woensdagavond koers. Nick was de meest actieve man van de wedstrijd, maar door zijn goede stand in het klassement, krijgt hij geen ruimte. Roel moet tijdens de koers (tijdelijk) passen door een lekke band. Gelukkig had hij nog een reservewiel bij zich en kon hij toch nog wat wedstrijd kilometers rijden ter voorbereiding voor het NK aankomende zondag.

Uiteindelijk konden een vijftal renners een gat slaan met het peloton en hadden een mooie voorsprong. Zij streden voor de tussensprint, die werd gewonnen door Ivo Hegge, Sjoerd Meijdam en Nol van Loon. Meijdam en Van Loon versnelden en kregen met z’n tweeën een flinke voorsprong op het peloton, op een zeker moment maar liefst 45 seconden. In een sprint a deux werd de wedstrijd beslist. Nol van Loon won deze wedstrijd voor Sjoerd Meijdam. Siem van Gorcum won knap de sprint van het peloton voor plaats 3 met een ruime voorsprong op Henry en Nick of was de voorsprong nu op Nick en Henry. Het was echt een close finish. De jury moest de fotofinish erbij gaan zoeken. De twee FCA spurters kregen die avond de foto niet te zien. Het was dus echt een close finish. Zou de foto thuis nog ontwikkeld moeten worden of zo? Uiteindelijk komt een dag later de uitslag binnen Henry vier en Nick vijf.

Zou het kunnen dat Henry een (bekende) jurylid heeft omgekocht……????? Tja, dat zal (helaas) zeer waarschijnlijk nooit boven tafel komen.