MTB Marathon Houffalize

Afgelopen weekend zijn we richting de Ardennen getrokken om voor de 3e maal deel te nemen aan de MTB Marathon van Houffalize (100 km). Het enige doel was om de prestatie van vorig jaar te verbeteren (21e), en natuurlijk om er een leuke tocht te fietsen. Het weer was nog nooit zo goed geweest als dit jaar. Waar we andere jaren iedere meter modder moesten happen, sloeg het droge stof dit jaar zowaar op je adem. Het parcours was daardoor veel harder en er werd dus harder gereden.

Ferry startte om 09.00 uur voor de 100 km. Al na 10 km kwam hij als 15e door, al keek hij er niet erg blij bij. De eerste 30 km waren dan ook de minder leuke. Hij kon niet echt in zijn ritme komen, maar later werd dit al snel beter. Halfweg zat hij in een groepje van 3, die ook een mooi tempo reden op de redelijk vlakke stukken, en lagen daarmee 8e, 9e en 10e. Dit konden ze vast blijven houden. Op een gegeven moment vond Ferry het niet meer snel genoeg gaan en liet de twee achter zich. Een paar kilometer verder viel hij in de afdaling van zijn fiets en ging over de kop (Kees Kras zoals hij zichzelf nu noemt!). Zijn helm was helemaal ingedeukt en afgeschaaft, wat al genoeg zegt over zijn val. Hij vertelde later; “Ik was er zo van ondersteboven, dat ik zowaar de afdaling waar ik naar beneden kwam gevallen, gewoon weer naar boven fietste. Pas toen ik weer renners tegen kwam viel het kwartje dat ik tegen de strop in aan het fietsen was”. Gelukkig passeerde de twee renners hem waar hij eerder steeds met mee had gefietst, dus zo reden ze toch weer met zijn drieën verder. In de laatste 10 km reed 1 van hen verkeerd. De andere stopte bij de laatste post, dus Ferry reed op een 8e plaats. Helaas ging bij hem de lamp aardig uit op het einde, en kwam zijn groepsgenoot nog voorbij in de laatste kilometers. Zo werd hij toch knap 9e wat een hele verbetering is ten opzichte van vorig jaar. Jammer genoeg is hij tijdens zijn val zijn chip voor de tijdsregistratie verloren waardoor hij geen officiële tijd heeft gekregen. Wij hebben een tijd gemeten van circa 4 uur en 40 minuten.

Het was een zeer geslaagde marathon, en ondanks de extra schaafwonden die hij nu weer opliep, was Ferry zeer tevreden over zijn uitslag en gaan we volgend jaar zeker weer terug.

Leave a Reply