Mooie strijd tijdens WVAN Attentiv Ronde van Zeeland

Afgelopen woensdag stond de Attentiv Wielerronde van Zeeland op de planning. Onder de vlag van de WVAN, maar georganiseerd door onze leden Henry en Willy. En wederom was de organisatie perfect! Mooie ronde, mooie weersomstandigheden, dus een mooie koersavond in het verschiet.

Bij de Amateurs 4 FCA heren aan het vertrek. Waarvan Joost als eerste vertrok voor een poging de eer hoog te houden. Al in ronde 3 ging hij op avontuur. Niemand reageerde, dus werd het een eenzame poging. Gelukkig kreeg hij na een paar ronden alsnog gezelschap van een andere renner. Samen gaat het avontuur verder. De samenwerking verloop prima, de benen draaien wel steeds ietsje minder. Uiteindelijk 2 ronden voor de finish komt er een achtervolgende groep aan met onder andere Nick, die aansluiting krijgt. 10 man maken zich op voor de eindspurt. Joost wil de spurt nog aantrekken voor Nick, alleen krijgen ze niet de ruimte. Nick kan uiteindelijk met een omweg alsnog de spurt aanvangen, maar komt daardoor net ietsje tekort voor het podium: 4e. Joost wordt na gedane arbeid 10e. In het peloton, wat ook nog tot 10 seconden is teruggekomen,  finishen Antoine en Willy respectievelijk als 20e en 32e.

Dat men bij de Masters ook wel voor de prijzen wilde fietsen bleek al snel,  want bij elke doorkomst werd gesprint voor de premies.
Er werd dan ook goed door gereden, velen probeerde weg te komen, maar alles werd weer teruggepakt. Dus een pelotonsprint was het gevolg.
Peter zat steeds voorin en sprintten naar een zevende plaats. Bart had zich een ronde vergist en was al een ronde eerder afgestapt.

[flickrset id=”72157644717731348″ thumbnail=”thumbnail” photos=”” overlay=”true” size=”large”]