Lommel

4 FCA renners besloten dat het seizoen na Wernhout nog niet afgelopen kon zijn, en togen naar Belgie om in Lommel te koersen. In Belgie is het toch wel mooier koersen dan in Nederland. Daar waar hier de traditionele ronde rond de kerk te vaak afgelegt moet worden, weten ze in Belgie altijd weer een mooie omloop uit te tekenen. In Lommel een rondje van 6 kilometer met een viaduct en Baily brug die in totaal 14 keer afgelegd diende te worden om tot 84 kilometer te komen.

Een grote opkomst. Allemaal renners die het seizoen nog mooi wilden afsluiten. Hieronder dus Geert-Jan, Henry, Joost en Willy. Wel bijna de start gemist, doordat Willy een verkeerd fietsshirt in de tas had zitten. Het snelpak van Joost, net opgehaald bij Henry, bood uitkomst. Maar goed, daardoor circa 5 minuten voor de start pas klaar om op de fiets te springen. Koud het viaduct op, zo, de beentjes weer lekker warm…..

Er werd dit keer niet overdreven hard gereden. Maar wel veel lintvorming, waardoor achterin het elastiek effect erg groot was. Voorin was het lekker fietsen, achterin afzien. Toen de definitieve kopgroep vertrok (een man of 19), zaten de FCA renners te ver van achteren. Willy en Joost konden daarna wel doorstomen naar de voorste gelederen van het peloton om daar de rest van de wedstrijd te blijven. Henry en Geert-Jan kwamen helaas niet ver genoeg naar voren en zaten dus steeds op het kantje af te zien. 4 ronden voor het einde was voor deze heren de koek dan ook helemaal op.

In de laatste ronde zat Willy goed voorin het peloton, Joost daar wat achter. Maar op de lange brede aankomst zou de spurt voor de laatste premies een lange worden. Willy kan dit erg goed, en kwam dus voorin over de finish. 26e overall. Joost wilde mee spurten, maar kon niet genoeg meer versnellen.

Om alle verbrande calorien te compenseren, werd gezamelijk een lokaal frietkot bezocht om de koers nog eens te evalueren.

Leave a Reply