Laatste trainingskoers Oss

Vandaag de laatste trainingskoers in Oss. Ondanks het voorspelde natte weer, viel het allemaal mee en is het lekker droog gebleven Voor FCA een kleine afvaardiging, te weten Henry, Joost en Willy.

 Joost was nog bijna te laat aangezien hij al in de auto op weg zat, maar er achter kwam dat de fiets nog in de schuur stond. Nou ja, detail… In plaats van de 2 uur en 5 ronden werd de koers ingekord tot 1,5 uur en 5 ronden. Ik geloof niet dat iemand daar bezwaar tegen had. Nadat het ‘startschot’  gevallen was, vloog er een renner al direct in. Willy sloot aan, dit recept hebben we eerder bij Willy gezien, met toen een goede afloop. Dit keer werden ze vrij snel terug gepakt.

 Na nog wat kleine uitlooppogingen her en der, ontstond er een kopgroep van 4, met Joost namens FCA erbij. Met nog zeker half koers te gaan zou het een zware kluif gaan worden, gezien de felle wind. Gelukkig sloot er een achtervolgende groep van 4 aan, en met 8 man was de koers al voorbeslist.

 Met het peloton in zicht ging de kopgroep zich opmaken voor de finale. Echter, niemand kon nog echt veel verschil maken. In de laatste ronde dan toch nog een demarrage, welke uiteindelijk stand hield tot aan de meet. Voor de 7 daarachter sprinten voor een 2e plek. Joost werd hier 2e, en dus 3e overall.

 Voor Henry eindigde de koers op een 12e plek, Willy zat ook nog in het peloton.

Leave a Reply