Koppeltijdrit Bemmel

Zondag 3 oktober stond de koppeltijdrit in Bemmel op het programma. Een tijdrit van 19km over de dijk van Lent naar Angeren. Draaien en keren. Het beloofde een winderige en vooral natte dag te worden. Uiteindelijk viel het reuze mee met de wind maar nat was het zeker! Van de 40 ingeschreven teams, startten er uiteindelijk maar 18. Dik en Joost startten om 09:30 en Tijn en Hugo startten 10 minuten later.

 

Voor Tijn en Hugo was het doel om sneller te zijn dan in 2020. Door de natte omstandigheden hadden ze er een hard hoofd in. Na de kopstart van Hugo die de gang er goed in trok nam Tijn over en zette een stevig tempo door. De gladde bochten waren verraderlijk. Hugo reed voor het eerst op een tijdritfiets dus we waren beide wat voorzichtig. Het resultaat mocht er wezen. Na 26:50 minuten kwamen ze over de finish. Bijna een minuut sneller dan in 2020! Zeer tevreden en dat belooft wat voor volgend jaar!

 

Voor Joost en Dik inmiddels al bijna een traditie om de koppeltijdrit samen te rijden. Voor het eerst echter in zulke natte omstandigheden. Bij de warming-up de laatste details van het plan van aanpak doorspreken. De wind viel erg mee. Meteen in een goed ritme. Ondanks de toenemende vermoeidheid, lukte het om een vlakke tijdrit te rijden én aan de streep helemaal kapot te zitten. Dat was het doel. Onderweg verkeek Joost zich op een glibberige bocht, maar kon een val net voorkomen. Als conclusie dat alles was gegeven en dus tevreden. Dat was goed voor een tijd van 26:55 minuten.

 

Tijn en Hugo eindigde daarmee vierde, Dik en Joost vijfde.

 

Foto’s: Jan Willemsen (via Facebook)