Koersen op ‘z’n Belgisch’ in Boom

Nick, Henry en Joost hadden plannen om in Belgie te gaan koersen. In eerste instantie in Merksplas, maar deze bleek niet door te gaan. Boom leek een mooi alternatief. Onder de rook van Antwerpen werd het Provinciaals Kampioenschap alle categorieën georganiseerd. Dat belooft een zware strijd.

Die zware strijd begon al ’s morgens. Henry z’n rug speelde op. Ook de accu van de bus weigerde dienst. Dus al 2 uitvallers voordat de koers was begonnen. Nick en Joost hadden nog steeds goesting. De goesting veranderde langzaam in stress toen er een kleine verkeerschaos was ontstaan in Boom vanwege de koers en nog 2 andere evenementen aan het parkoers. Met kunst- en vliegwerk stonden ze wel tijdig aan het vertrek. Aldaar bleek dat de politie de koers voorafgaand had stilgelegd om de verkeerschaos op te lossen. Half uur uitstel, en dus tijd om de ronde eens goed te verkennen.

12 ronden, 73 kilometer. Dat was het recept. En elke ronde een klimmetje van een kilometer omhoog. Die hakte er na een aantal keer flink in. In combinatie met de hoge snelheid was dat 3 ronden voor het einde te veel voor Nick. Hij viel stil op de klim en kon niet meer aansluiten bij het peloton. Joost kon steeds een wiel volgen in het peloton. Er waren echter al 2 groepen van circa 10 man elk gedemarreerd. Het werd dus sprinten om de eer. Als eerste kwam Joost de laatste bocht door. Maar met nog zeker 500 meter te gaan was dat veel te vroeg. Dan maar tempo hoog houden, en uitbollen zodra de echte spurt begon. Nu is de vraag of het seizoen echt ten einde is, of dat er nog een weekend aan vast geplakt wordt.

Klik hier voor foto’s van een Facebookpagina