Heeswijk-Dinther

Ferry, de plaatselijke favoriet Roel, zijn broer Rob en good oldies Willy, Hans en Henry (verder niemand vergeten toch?) stonden klaar voor de start in Heeswijk voor de eerste of al de tweede wedstrijd van het seizoen. Oh ja, Joost, maar die stond aan de verkeerde kant van het hekwerk. Geblesseerd en toch even aanwezig zijn om het juiste wedstrijd gevoel op te doen voor Someren-Heide aankomende zondag.

Een schitterend mooi lente zonnetje en niet al te veel wind, dat waren de weersomstandigheden die mede de koers gingen bepalen. Het peloton vloog er direkt in. Iedereen harstikke gemotiveerd om de eerste prijs binnen te halen, dat is tenslotte goed voor het moraal. De uitvalspogingen bleven maar komen. Toch werden ze iedere keer weer gecounterd door ploegen die hun mannetje er niet bij hadden. Ook de FCA-ers gingen er regelmatig van tussen, maar het mocht niet lukken. Een lot uit de loterij zou het zijn als je aan het ontketende peloton mocht ontkomen.

Door de magere wind bleef het peloton er gewoon de gang in houden, waardoor er tussen uit knijpen gewoon zinloos was.  In ieder geval werd het een massaspurt. Twee FCA renners haalden hier een top twintig plaats mee binne. Rob een 13e en Ferry een 10e plaats. Hans, Willy en Henry eindigden achter in het peloton.

Leave a Reply