Sint Jozefklassieker – Someren Heide

Vandaag stond de Sint Jozefklassieker op het programma. Ruim 2 weken eerder dan normaal en zelfs nog voordat de eerste woensdagavond koers gereden is. Qua weer pech voor de masters en meer geluk voor de amateurs. Qua uitslagen daarentegen waren er meer masters met een mooie uitslag, dan amateurs. Natuurlijk hier en daar een uitzondering nagelaten.

De masters vertrokken om 13.00 uur met regen en finishte om 15.00 uur met nog de laatste druppels regen. Er werd flink doorgereden zowel bij de 50+ alsook bij de 40+. Geert Jan stond toch aan de start, ondanks zijn val van vorige week. Met de korsten nog op zijn vel en een lijf wat nog niet op orde was, stond hij er toch maar weer deze week. Hij reed de koers goed uit en “het ging best aardig” was zijn conclusie. Willy was wél in orde, en dat was ook wel te zien aan zijn koersen. Een goede uitslag werd dus ook wel verwacht, en dat maakte hij waar. De spurt van het peloton werd gewonnen door Willy waardoor hij eindigde als 5e. Bij de 50+ stond Hans aan de start. Na wat koersjes met de jonge mannen mee te hebben gereden, wierp dat vandaag wel zijn vruchten af. Hij reed goed, voelde zich goed en eindigde op een mooie 11e plek.

De amateurs konden starten zonder regen gelukkig. Maar ondanks dat werden niet gespaard door de concurrenten. Het was lastig koersen en er vielen al snel veel slachtoffers. De een na de ander moest lossen en de grote groep werd langzaam kleiner. Een tijdje hebben er 4 renners weg gezeten maar het peloton slokte ze toch weer op. Toen de finale naderde reden er 4 renners weg waaruit ook de winnaar voortvloeide. Uitkijkend naar het peloton was daar ineens Henry, die samen met Berry Roelofs spurtte om de winst van het peloton. Dat leverde wat mooie plaatjes op. Ferry bolderde met de rest van het peloton over de streep. Joost moest helaas eerder de koers verlaten. Zijn rug was toch nog niet helemaal oké.

[flickrset id=”72157626420851168″ thumbnail=”square” overlay=”true” size=”medium”]