Grand Prix TU Eindhoven

60 km, 46 ronden over klinkers die geen van allen recht lagen, en 21 renners: zie hier alle ingredienten voor een lastige wedstrijd. Tijdens het inrijden was het al zoeken naar een lijn die enigsziens ‘liep’. Helaas, niet te vinden. Nou ja, iedereen heeft er last van, zullen we maar zeggen.

In de eerste ronde al gelijk een demarrage van 2 renners, zonder al te veel gevaar. Maar de toon leek gezet. Weinig renners, veel ontsnappingen… Of???? In de 4e ronde besloot Joost eens te kijken hoe de benen zijn, en de concurentie. Niemand reageerde en de benen voelde wel goed, dus maar even doorgaan. Na 16 ronden nog steeds alleen, maar nu begonnen de benen erg zwaar te worden. Gelukkig waren 2 renners onderweg, en Joost besloot maar even te wachten. Zijn benen waren hem dankbaar…

Gedrieen op weg, het liep lekker. Het peloton werd op een flinke achterstand gereden, dus werd het een finale met 3 man, waarvan er 2 al redelijk op waren. De meest frisse van het drietal besloot in de een-na-laatste ronde te demarreren. Joost uiteindelijk er achter aan ( u leest het, dus niet de meest frisse meer…). Uiteindelijk bleek de meest frisse ook de winnaar, en Joost kwam iets te kort, maar toch een mooie 2e plek na 55 van de 60 kilometer in de aanval geweest te zijn.

Klik hier voor foto’s, gevonden op de site van de winnaar Jeroen Rovers

Leave a Reply