Forse wind breekt bijna iedereen tijdens DK

Het was een prachtige, zonnige, warme zomerdag toen we richting Westerbeek reden voor het District Kampioenschap Zuid Oost. In het centrum zaten we van te voren nog even gezellig te kletsen, maar wanneer je de kom uit liep voelde je direct de forse wind die er stond. Wat zouden er hier veel slachtoffers gaan vallen dachten we nog. En dat was ook zo.

Bij de Amateurs vielen het peloton in ronde 1 al in 2 stukken. De ronde daarna in nog meer stukken, en in de derde ronde was het haast niet meer te tellen. Dik, Ferry en Henry zaten in de 1e ronde nog mooi in de voorste groep. Bij de tweede doorkomst was ook deze groep gebroken in een kopgroep van ca. 18 man en een achtervolgende groep met onze mannen van ca. 8 koppen groot. Uiteindelijk moesten ook Dik en Henry lossen uit deze groep. Ferry hield goed stand en zijn groepje reed zelfs nog terug naar de kopgroep, die inmiddels ook al weer wat kleiner was geworden. Achter deze groep zaten Dik en Joost, in de volgende groep Nick en Henry. Helaas was het voor Willem iets te veel en die is afgestapt. Evenals Dik iets later in de wedstrijd. In de sprint werd Ferry nog even gehinderd door iemand die zijn fiets niet in een rechte lijn kon houden, maar hij werd toch mooi 5e. Joost eindigde als 22e en Henry als 30e. Gezien al de afstappers en lossers mogen ze tevreden zijn met het uitrijden van de wedstrijd.

Bij de Masters was de afvalrace nog erger. Het peloton was in vele kleine groepjes gevallen, waardoor de jury geen overzicht meer had in de wedstrijd. In de 2e ronde moest Pierre al lossen en kort daarna ook Maarten. Zij gingen op deze pinksterdag al vroeg in de wedstrijd naar huis. Bart hield goed stand voorin en kon daarmee een mooi plaatsje veroveren in de kopgroep. Ook Twan, Hans, Willy en Peter moesten op een bepaald moment lossen. Toch bleven zij in de wedstrijd en reden allen mooi uit. Twan en Hans vonden elkaar in een groepje van een man of 6 en Peter en Willy reden met een groepje van 3 de wedstrijd netjes uit. Bart eindigde in de kopgroep op een mooie 9e plaats waar hij trots op kan zijn. Hoewel Twan als 10e geklasseerd is door de jury, is hij helaas niet op de 10e plaats geeindigd. Zowel Willy en Peter zaten beiden nog voor Twan en eindigden resp. op een 13e en 14e plaats. Hans werd geklasseerd bij de Masters 50+ en eindigde als 10e. Petje af voor alle mannen die de wedstrijd uit hebben gereden, want het was een ware slijtageslag.

Leave a Reply