Formule 1 hectiek in de eerste trainingswedstrijd Baarlo

Piet Kessels, Hans, Ferry en Henry zijn afgelopen zaterdag afgezakt naar Baarlo, om daar op het lokale circuit een van de leuke trainingskoersen te rijden. De auto’s werden geparkeerd in Sevenum, en vandaar uit maakten ze al vast wat kilometers om warm in Baarlo aan te komen.

Na een rugnummer voor het eerst dit seizoen op te hebben gespeld en relaxed aan de start te staan, bleek het laatste van korte duur te zijn. Er werd gelijk goed gas gegeven, stil vallen was er niet bij. Een FCA renner kreeg zelfs even de gedachte om af te stappen, zo hard ging het…

Halverwege de koers reed Ferry uit het peloton weg. Met z’n tweeen bereikten ze een halve ronde voorsprong op het peloton, maar toen sloeg het noodlot toe… Een toeschouwer bleek een renner eens van dichtbij te willen bekijken, en deze ook nog een aantal meppen te willen verkopen. Gevolg was een neutralisatie van deze hectische wedstrijd.

Na de neutralisatie mocht het peloton geheel compleet van start. Helaas voor Ferry, wat dat betreft had hij beter mee kunnen doen in de F1, daar had hij tenslotte de voorsprong behouden. In de laatste ronden reed er een groep van een man of 6 weg. Helaas geen FCA renner erbij, maar in de pelotonsspurt, aangetrokken door Hans, werden Henry en Ferry resp. derde en vierde. Piet reed de wedstrijd achter de ‘FCA jonkies’ makkelijk uit.

Leave a Reply