Ferry wint in Zeeland!!!

Op woensdagavond stonden de amateurs Joost, Henry, Nick, Antoine, Dik en Ferry aan de start voor de WVAN wedstrijd in Zeeland, welke georganiseerd wordt door Henry en Willy. Na de start begint het gebruikelijke aanvallen. Al vroeg in de koers reed er een kopgroep van 5 man weg, waar Nick na een inspanning ook kan aansluiten. Kort daarna moeten er 2 renners de kopgroep laten gaan vanwege het hoge tempo. Net voordat we halfweg koers zaten reden er wederom 2 mannen weg uit het peloton, en een ronde later reed er nog eens een groepje van 4 weg uit het peloton waar ook Ferry bij zat.De laatste groep kwam beetje bij beetje korter bij de koplopers. De twee renners die er nog tussen reden waren inmiddels aangesloten bij de kopgroep. Een 5e renner die nog kwam aansluiten bij het groepje van Ferry zorgde er mee voor dat de voorsprong van de kopgroep snel kleiner werd en ook zij 2 ronden voor het eind aan konden sluiten bij de kopgroep.

Dit was het startschot voor Nick om demarrage na demarrage te plaatsen en zo de tegenstand af te matten. Ook omdat er 3 renners van WV De Maaskant bij zaten en dus in de meerderheid waren. Ondertussen was ook Joost uit het peloton weg gereden, en reed ruim drie ronden solo. Net voor de bel werd hij teruggepakt door het peloton, en dat was weer het sein voor Dik om zijn kans te wagen. Hij kon wegblijven uit het peloton en eindigde als 11e, met Antoine in zijn wiel op een 12e plek.

Voor de kopgroep zag het er naar uit dat ze met 10 man gingen spurten voor de overwinning, maar Ferry reed halverwege de laatste ronden weg uit de kopgroep, samen met nog een renner. Kop over kop reden zij richting de meet waar Ferry de overwinning binnen haalde voor FCA. Nick eindigde als 8e. Willy, Henry en Joost eindigden in het peloton.

Bij de Masters ging na de start Peter Verhouden er direct vandoor, en Bart kon mee aansluiten. Het peloton keek het even aan en een enkeling probeerde het gat dicht te rijden. Peter probeerde zo goed als het kon de boel af te stoppen door met de vluchters mee te gaan. Na drie ronden dan toch drie man die naar de twee koplopers reden. Ongeveer half koers nog eens vier man, dit keer met Edwin Raats erbij. Raats sprong nog eens en reed zo naar de vijf koplopers toe, maar ook daar reed hij weer weg, zodat hij onbedreigd de wedstrijd kon winnen. Daarachter de vijf met Bart die konden gaan sprinten voor plaats 2. Bart behaalde een mooie 5e plaats. Peter sprintte naar een zevende plaats in het peloton en werd zestiende overall.