FCA wielerjaaroverzicht (2): ‘Drie bochten en een halve paardevijg

Ook in de maand mei mochten we als club weer wat leuke resultaten optekenen. Zo waren er goede resultaten in Deurne met een tweede plaats voor Willy en een vijfde plaats voor Ferry. De gebroeders van Gameren begonnen langzaam op stoom te raken, waarbij met name Rob al aan de zege begon te ruiken met een 2e plaats en een 6e plaats in respectievelijk Rhenoy en Mierlo. Ondertussen maakte Master Geert-Jan succesvol zijn KNWU debuut, en begon Joost terrein goed te maken na een voorjaar met rugproblemen. ‘En Dik van de Koolwijk?’, hoor ik u denken. Nou, die zat nog midden in Afrika.

In juni begon de motor van het FCA team echt te draaien. Rob behaalde een knappe 2e plaats in de KNWU wedstrijd in Valkenswaard. Kort daarna was het Willy die zijn eerste overwinning van 2011 pakte. In Neerkant wist hij het harde werken van Bart en Geert-Jan te belonen met een krachtig eindschot. Minder dan een week later lieten Rob en Roel de FCA-kassa wederom rinkelen. Met een 1e en 3e plaats in het Districtskampioenschap Zuid-Oost behaalden de twee jongens wel een hele vette prijs! Als twee dagen later Joost nog 3e wordt in een individuele tijdrit in Arcen, lijkt het seizoen bij voorbaat al geslaagd.

In juni stond ook de Ronde van Zeeland gepland. Een mooie koers – georganiseerd door Willy en Henry – die alle clubrenners prikkelt om toch maar weer extra hun best te doen. Ook dit jaar bleek het weer een succesvolle editie: een goede organisatie met dito prijzen, zorgden ervoor dat er weer een leuk peloton op het rondje bij het Oventje koerste. Voor FCA behaalde Ferry (5e) een leuke ereplaats bij de Amateurs, terwijl Willy bij de Masters wederom een bloemetje voor thuis mee kon nemen (3e).

Aan het einde van de maand stond ook nog de klassieke ‘Omloop van de Maasduinen’ op het programma. In deze koers haalden de masters met wegkapitein Willy prachtige resultaten: in de eindspurt werd Willy 2e, terwijl ook Geert-Jan (10e) en Peter (11e) zich kranig weerden.

In juli behaalde ook Geert-Jan zijn eerste, en welverdiende podiumplaats in een tumultueuze wedstrijd in De Rips. Het bleek een wedstrijd waar achteraf nog veel discussie over loskwam, maar dat stond geheel buiten de puike prestatie van Geert-Jan.

Verder was het in juli razend spannend bij de enige echte FCA Tourpool. Het jaarlijkse festijn dat de Tour de France heet, maakt bij een aantal clubleden en fans het idee los dat ze heel erg veel verstand van wielrennen hebben. Om dit haantjesgedrag in goede banen te leiden, organiseert de club onder de bezielende leiding van Joost een Tourpool. Ook dit jaar was het wederom een enorm spannende editie, waarbij zoals vanouds (en geheel onterecht) de einduitslag volledig anders was dan de tussenstand na 19 etappes. Hieruit blijkt maar weer: ook al fiets je altijd achteraan, je kunt bij FCA zomaar een winnaar worden!

Leave a Reply