FCA Club Kampioenschap 2016

Dinsdag 13 september was het weer zover: de jaarlijkse strijd om de club eer en de trofee voor Club Kampioen. Het was prachtig weer op het Jagersveld in Uden, dus de strijd kon ontvlammen!
Zoals gewoonlijk bestond het club kampioenschap uit 2 onderdelen: koppeltijdrit en puntenkoers. Door loting werden de koppels samengesteld. 4 ronden, 6 km, waarbij allebei de koppelpartners om en om een volledige ronde voor hun rekening moesten nemen. Sander en Bart hadden de allersnelste eerste ronde, echter, het gaat om 4 ronden, en over die afstond hadden Nick en Joost de snelste tijd.
Uitslag van de koppelkoers:
1. Joost en Nick, 15 punten
2. Ferry en Dik, 12 punten
3. Andrew en Willy, 9 punten
4. Sander en Bart, 6 punten
5. Henry en Peter, 3 punten

Het spektakelstuk van de avond, de puntenkoers! 21 rondjes ieder voor zich. Onderweg nog wat puntenspurts waar er punten te verdienen waren voor de eerste 2 en de laatste bij de doorkomsten. Het werd een enerverende koers. Veel demarrages en uitlooppogingen, maar niemand kon echt weg komen. Tot de laatste tussenspurt. De mannen vlogen vol op de meet. Joost kon niet goed meer volgen door een aankomende kramp. Hij bleef zijn eigen tempo rijden, en haalde de mannen in die de benen na de spurt stil hielden. En hij kon wegblijven doordat het pelotonnetje de achtervolging in de laatste 4 ronden niet op de rit wilden zetten.
Uitslag van de puntenkoers:
1. Joost, 12 punten
2. Ferry en Henry, 9 punten
4. Andrew, 8 punten
5. Bart, 6 punten
6. Dik, 4 punten
7. Peter, Nick en Sander, 3 punten
10. Willy, 0 punten

Nadat de stofwolken waren opgetrokken, kwam de organisatie met onderstaande eindstand:
1. Joost, 27 punten
2. Ferry, 21 punten
3. Nick, 18 punten
4. Andrew, 17 punten
5. Dik, 16 punten
6. Henry, 12 punten
7. Sander en Willy, 9 punten
9. Bart, 6 punten
10. Peter, 3 punten

Heel veel dank namens de renners aan het organisatie commitee Nancy en Hans, voor een leuke en sportieve avond!