FCA Club Kampioenschap 2015

Elk jaar kruisen de FCA renners de degens met elkaar voor de titel van Club Kampioen. Dit jaar bestond het kampioenschap uit 2 onderdelen. Onderdeel 1 begon met het inleveren van de fietscomputers. Dit leverde wat stress op bij de goed geprepareerde coureurs, aangezien de kilometers nu niet op Strava kwamen. En: niet op Strava is niet gereden… De bedoeling was om een tijdrit op gemiddelde te rijden. Dus, elke renner moest aangeven welk gemiddelde hij wilde rijden over 15 km, en dit dan zo dicht mogelijk proberen te benaderen zonder tellertje. Dat viel nog niet mee… De beste in dit onderdeel Bleek Sander te zijn.

Onderdeel 2: criterium over 25 ronden, en dus 40 km. Nick had geen zin om te treuzelen en vanaf het vertrek schoot hij er van door. Enkele renners dachten dat het zo’n vaart niet zou lopen en dat hij wel weer terug zou waaien. Andrew niet, die nam geen risico en besloot snel aan te sluiten. Na een ronde had Joost ook wel interesse in die kopgroep, en snel later stak Sander ook over. 4 man, die flink doorreden. Er mocht niemand meer aansluiten, het tempo bleef constant hoog. En deze heren mochten gaan uitmaken wie dit onderdeel zou winnen. Joost besloot tegen het einde een keer aan de boom te schudden. Dit leverde een splitsing op: Nick en Andrew moesten een gaatje laten. Een tweetal rondes later weer een demarrage van Joost om de spurt niet af te wachten. Helaas mislukt. Dit was voor Sander het sein om niet meer over te nemen en te gokken op de sprint.

Andrew en Nick bleven tempo rijden, en kwamen steeds dichterbij. Sander bleef linkeballen, Joost wilde hen niet weer laten aansluiten en besloot de laatste ronde het tempo hoog te houden. In de lange spurt moest hij het wel helaas afleggen van Sander, die dus ook onderdeel 2 won, en overall club kampioen werd. Hulde!

Nick heeft een filmpje gemaakt, en is hier terug te kijken