Eerste podiumplaats bij de WVAN in 2016

Begin april betekent altijd de start van het seizoen van de woensdagavond wedstrijden bij de WVAN. Dit zijn wel wedstrijden waar we onszelf wel af en toe wat kansen toe dichten.
Overdag regende het af en toe al water, en op de groepsapp regende het afmeldingen, waardoor we bij de amateurs met z`n tweeën aan de start stonden, Ferry en Sander. Voor Ferry was dit wel een speciale wedstrijd omdat dit de wedstrijd vorig jaar was waar hij ten val kwam en een jaar uit de roulatie was, superknap dat hij er weer stond!!
Aan de start stonden zo`n 30 amateurs die na de start meteen een flinke bui op de kop kregen, kunt bijna wel zeggen wolkbreukje want het water bleef gewoon op de weg liggen. Op het laatste rechte stuk voor start/finish stond de wind pal op kop. Hierdoor was het, nadat de helft er al af moest vanwege de wind, vrij rustig in het peloton. Sander vond het iets te rustig en probeerde het af en toe zonder succes. Even later was het de beurt aan Ferry die samen met Jeroen van de Weijer weg sprong, deze hadden op een gegeven een mooi gaatje, maar het werd toch weer dicht gereden. Vrij snel daarna ging Marc van Grinsven er tegen de wind vandoor, er was twijfel in het peloton en dit was het teken om het gat dicht te rijden en samen met Marc aan een avontuurtje te beginnen. Het was al vrij snel een aardig gat en met nog 2 rondes te gaan zat het wel goed met deze ontsnapping. Tegen de wind probeerde Sander het nog heel even, maar er zat te weinig op en sprinten tegen Marc, tja, wat moet ik daarvan zeggen, altijd lastig, dus Sander werd 2e, hij was er toch wel zeer tevreden mee. Ferry finishte in het groepje daarachter.