Mooie en zware koers in Kessel

De Ronde van Kessel, sinds een jaar of 4 op de KNWU kalender, is een van de mooiste koersen van het jaar. Een rondje van 1,6 kilometer, waar alles in zit: vals plat, hoge snelheids bochten, draaien en keren. Kortom, met 75 km een loodzware opgave. Deze koers viel samen met de Sint Josef Klassieker van de NWB, maar toch een mooi deelnemersveld. Namens FCA Joost, Nick en Sander aan het vertrek.

Onze heren hadden niet zo’n beste loting, en dat leverde op dat er de eerste helft van de koers volle bak gereden moest worden om überhaupt het peloton bij te houden. Steeds vielen er renners weg die de rol moesten lossen. En dus moest er weer een gat dicht gereden worden om de aansluiting te houden. Dit begon aardig in de benen te zitten. Zaak was dus, zodra mogelijk, snel naar voren te rijden.

Na half koers werd het inderdaad wat rustiger. Joost kon op het vals plat naar voren komen, zag Marc van Grinsven demarreren en besloot gelijk maar mee te gaan. Imo de Pruyssenare kwam tot het zelfde idee, samen met nog een renner. Met z’n vieren dus dik 16 ronden het peloton voor proberen te blijven.

Joost merkte al vrij snel dat de benen niet super goed meer waren. Maar goed, met medewerking van Sander en Nick op kop van het peloton konden ze een mooie voorsprong behouden. Een renner uit het peloton voelde zich sterk genoeg om de oversteek te maken, en kwam in een paar ronden aansluiten. Hij had erg goede benen en besloot tot 2 keer toe te demarreren. Voor Joost werd het aanklampen maar niet lossen. De laatste 3 ronden werd er veel naar elkaar gekeken. Het tempo viel wat stil, en weer kon een renner de oversteek maken naar de kopgroep. In de laatste halve ronde zat Joost in het laatste wiel, en zag dat de andere mannen naar elkaar aan het kijken waren. Alles op niets, er tussen uit knallen. Helaas leverde dit niet een gaatje op, maar hij kon wel als eerste de laatste bocht in draaien. Het laatste stuk naar de finish was weer geniepig omhoog, voldoende om te veel stil te vallen. 6e dus, maar wel tevreden.

Nick werd 26e, ook hij was tevreden na de gezondheidsklachten van de laatste weken. Sander werd 25e (denken we).