Eerste overwinning voor Stephan en FCA dit seizoen!

Vier Fca mannen stonden aan het vertrek in Vlierden. Er stond een stevige Zuid Zuidwestelijke wind, waar je eigenlijk nergens echt voordeel van had. Zoals gebruikelijk bij de Masters vlogen ze er weer in. Vooral de eerste twee ronden ging het snoeihard. De twee klassementsleiders reden weg en liepen steeds verder uit. Na ongeveer halfweg koers ging Stephan in de achtervolging, hij kreeg drie man mee. Er werd goed samengewerkt en zo reden zij naar de twee koplopers die inmiddels het amateurpeloton achterhaald hadden.


Daarachter reed een tweede zestal weg van het peloton, Johan zat ook mee. Zij zouden de koplopers niet meer bij halen, dus zij konden gaan
sprinten voor de overwinning. Stephan die geen echte sprinter is besloot om op het laatste rechte stuk te demarreren, een kleine aarzeling bij zijn medekoplopers zorgde er voor dat Stephan ze nog net voor kon blijven en trok zo de welverdiende overwinning naar zich toe. Een prachtige prestatie in een pittige wedstrijd. Johan werd in de achtervolgende groep elfde, Andrew die op twee ronde voor het einde nog weg reed uit het peloton werd veertiende, Peter werd zeventiende.

Sander was de enige bij de amateurs namens onze club. Het peloton brak in tweeën, en de eerste helft van het peloton kon wegblijven. in het tactische steekspel tussen de grote blokken hield Sander zich aardig staande met een 6e plek overall.