Een lach en een traan tijdens de WVAN wedstrijd te Liessel

Door de slechte weersomstandigheden, een niet zo’n geliefd rondje, misschien een gebrek aan motivatie of andere redenen, was de opkomst bij de WVAN koers te Liessel povertjes. Bij de amateurs slechts 15 man, met Henry, Joost en Willy. De kopgroep werd al snel gevormd, met 6 man in totaal. Er werd stevig doorgereden, wat zorgde voor een afvalkoers: van 6 man naar 5, 4 en uiteindelijk 3. Deze 3, met Joost, konden zich opmaken voor de eindspurt voor de bloemen. Joost kwam een half wiel tekort voor de winst, maar was zeer tevreden met de 2e plaats. Henry werd 5e, en Willy reed de koers niet uit. De reden was niet zo prettig.

Bij de Masters stonden wederom 3 man namens FCA aan de start. Ondanks de geringe opkomst werd er weer flink doorgetrokken op de smalle klinkerwegen. Twee man reden weg in de tweede ronde. Het peloton bleef op ze jagen en de afstand tot de koplopers bleef gelijk. Plots een flinke klap achterin het peloton; drie renners tuimelden over elkaar heen. Even zien of er niemand van ons bij ligt. Verdorie, het zal toch niet waar zijn?!Waar is Geertjan? Twee keer teruggekomen dit jaar en uitgerekend hij ligt er weer bij, wat een pech. Gelukkig blijkt na onderzoek in de ambulance dat hij niets gebroken heeft.

Intussen ging de rest met enig ontzag en schrik in de benen verder met de wedstrijd. De twee koplopers kwamen in het peloton van de amateurs. Vanaf dat moment liep de voorsprong snel terug en alles kwam weer bij elkaar. Met nog 2 ronden te gaan ontsnapte een man en hij zou de wedstrijd winnen. De rest kon gaan sprinten voor plaats 2. Peter werd negende en Bart twaalfde. Een wedstrijd met een minder positieve lading.

Foto’s zijn te vinden op de website van de WVAN