DK Wernhout

Op 2e pinksterdag werd de lange reis naar Woensdrecht gemaakt om daar deel te nemen aan de districtskampioenschappen in de categorie Masters 30+, 40+ en 50+.

Bij de jonkies stonden aan de start Nick, Jeroen, Roel en Sander, in de 40+, Joost, en in de 50+ Andrew en Willy. Het is altijd een beetje een aparte wedstrijd met deze wedstrijden door elkaar, maar dat maakt het ook wel weer leuk. Tijdens het infietsen, met het schitterende weer, werd na de eerste 4 km geconcludeerd dat het een super rondje was, asfalt, klinkers, klimmen, glooiend, laatste 2km waren iets minder, afdaling met echte kasseien en een natte kleistrook, kortom alles zat erin. Bij de start kregen we te horen dat de 40, 50 en 60+ in 1 categorie zouden vallen wat betreft de huldiging, klein beetje jammer want we hadden met Andrew een grote kandidaat voor het podium bij de 50+.

Meteen vanuit de start schoten 2 man weg, er werd gekeken en na 1 rondje hadden ze al een halve minuut. Af en toe wat uitvalspogingen, speldenprikjes van onze mannen om even te testen, maar geen resultaat. Na 4 rondjes (van de 10) reed Sander op kouse voeten weg, even later sloten er nog een man of 8 bij aan, waaronder Roel en werd er jacht gemaakt op het tweetal. Die hadden ze een rondje later te pakken en ze vergrootte de voorsprong al snel met het peloton, dus dit zat goed. Vanuit de groep sprong af en toe wel wat weg maar zonder echte overtuiging, tot op 2 rondjes van het eind Marcel Webers, een echte tijdrijder, wegsprong. Er werd weer gekeken en zeker naar de 40+ renners in de kopgroep, omdat Marcel in deze categorie uitkwam. Maar hij bleef weg en won nipt voor het groepje achtervolgers. Uiteindelijk werd Sander 6e, en 4e bij de 30+, Roel 10e, en 7e bij de 30+. Op het eind sprong Andrew nog weg uit het peloton en won inderdaad de 50+ categorie. Nick 10e bij 30+, Jeroen 11e bij 30+, Joost 8e bij 40+, helaas werd Willy uit koers genomen omdat hij net te veel achterstand had met een groepje om de veiligheid te blijven garanderen. Het was een hele reis, maar het was een leuke en gezellige dag.