DK Tiel

Het districtskampioenschap in Tiel. Op 2e Pinksterdag. Vroeg opstaan, of eigenlijk als op een gewone doordeweekse dag. Wat wel anders is: meteen goed eten om genoeg energie te hebben. De start voor de Masters 40+ is om 9 uur.

Aangezien Dik als enige FCA’er in dit district woonachtig is, overpeinsde hij op de heenweg al wat hij zoal in het verslag zou kunnen schrijven. Altijd een vreemde wedstrijd, vaak tactisch. Maar nu doet het herfstachtig aan. De temperatuur is aangenaam, maar verder harde wind en een grijs wolkendek. Met een relatief klein peloton kan het alle kanten op in de wedstrijd.

Tiel, waar Dik ooit – lang, lang geleden, in categorie 7, als 14-jarige – zijn eerste wedstrijd ooit won. Die gedachte geeft hem goede moed.

In de koers staat de wind grotendeels of mee of op kop. Dat maakt wegkomen lastig. Een tweetal Masters 50+ – die gezamenlijk met de 40+ gestart zijn – rijden al vroeg weg. De wedstrijd van de Masters 40+ blijft gesloten, tot na de finish van de oudere categorie.

Met nog drie ronden te gaan, een uitloop poging van één renner. Daarachter twee renners die bij elkaar komen, maar het gat naar de koploper niet dicht krijgen. Dik reed op de één-na-laatste ronde alleen naar het tweetal toe. Op het stuk wind tegen nog een tiental meter voorsprong op de achtervolgende groep. Met zicht op de laatste bocht demarreerde Dik weg. Vol door de laatste bocht en met wind mee naar de streep toe, bleef hij de spurtende groep net voor. Een tweede plek, een zilveren medaille. En in de Betuwe: een doos overheerlijk fruit!