DK Masters

Heeswijk-Dinther is elk jaar weer een mooie koers met sterk deelnemersveld. Alleen dit jaar leek het er op dat er geen startmogelijkheid was voor Masters. Uiteindelijk is het programme omgegooid, en stond er een Districtskampioenschap voor Masters op de affiche. Namens FCA stond Jeroen bij de 30+ aan de start, Sander en Joost bij de 40+, en Hans en Willy bij de 50+. Helaas wel een vrij klein deelnemersveld, wat dan wel weer kansen bood om lekker aanvallend te koersen. En dat deden de heren dan ook.

Sander zat al vrij snel in de juiste ontsnapping met enkele 30+ deelnemers. Daar werd goed doorgereden, en het leek alsof de vogel gevlogen was. Maar ineens was Sander weer in het peloton. De kopgroep brak, waarbij vrij onverwacht dus enkele renners teruggepakt werden door het peloton.
Sander had geen superbenen, maar wel wonderwoorden. Joost had het zwaar achterin het peloton. Sander praatte moed in, reed hem naar voren, spoorde hem aan, en dat was voldoende voor Joost om eens aan te vallen. 2 ronden alleen afzien, gelukkig sloot Roel van Gameren aan. Hetzelfde scenario als 3 jaar geleden in Maren-Kessel, waar ze ook samen rond reden voor het peloton uit. Dit keer voor een 1e plek bij de 40+ voor Joost en een 4e plek bij de 30+ voor Roel. Het rondrijden was zwaar, deed zeer en ging niet vanzelf. Maar door het werk van de overige FCA mannen in het peloton konden ze wegblijven. Moe en leeg, maar wel voor Joost de beloning van het verlengen van zijn DK-titel, aangezien er in de Coronajaren geen DK georganiseerd is. Dit voelt echt als een teamprestatie!
Het peloton ging nog afspurten. Daar leek Willy 4e te worden bij de 50+, mqar blijkbaar had de nr 2 geen KNWU licentie. Hiermee schoof Willy een plekje op, en mocht op het 3e treedje plaatsnemen. Dus 2 podiumplekken voor de club!