Districtskampioenschappen

Op 2e Pinksterdag staan traditiegetrouw de districtskampioenschappen op het programma.

Joost aan de start bij de Masters 40+ in Breda. Tien ronden van 6 km met steeds 2x een viaduct en redelijk wat wind. Na wat schermutselingen reed Joost in de 4e ronde weg. Hij kreeg Martijn Alberts mee, een ex-collega van Joost bij Defensie. De voorsprong van het tweetal schommelde tussen de 20 en 30 seconden. Tot 2 ronden voor het einde, toen kon Joost op het viaduct het wiel niet meer houden. Martijn Alberts kon het volhouden en won. Joost eindigede compleet leeggereden als tiende. Tevreden met het gevoel en het kleuren van de koers.

Dik aan de start bij de Sportklasse in Utrecht. Ook hier de wind, en op het wielerbaantje een geniepig hoogteverschil, wat in combinatie met de wind de koers hard maakte. Verschillende ontsnappingen in het peloton met gezamenlijke start voor de Sportklasse en de Amateurs. In de finale reed een kopgroepje weg met voornamelijk Amateurs en één Sportklasse-renner. Het peloton kwam er niet meer bij. Dik positioneerde zich goed en sprintte naar een vierde plaats.

Foto’s: Stanja Janssen-Kruse (Facebook)