Deurne Zeilberg

De Wieler Vereniging Amateursport Nederland (WVAN) heeft de reeks van woensdagavond wedstrijden weer opgestart. Traditiegetrouw de eerste wedstrijd in Deurne Zeilberg. Eindelijk weer koers, maar wel met slechte weersomstandigheden.

Bi de Amateurs Tijn en Sander aan de start. Er wordt flink gekoerst. Verschillende ontsnappingen. De gemiddelde snelheid van de amateurs lag over de hele wedstrijd op ruim 42 en een halve km per uur. Tijn eindigt als 7e, Sander als 13e.

Bij de Masters Andrew en Willy aan de start. Een drietal renners domineren de koers. Een zestal komt nog dichtbij, maar zijn te laat om nog te strijden voor de podiumplaatsen. Willy eindigt als 14e, Andrew als 18e.

De belevenissen van Tijn:

Ondanks het natte wegdek zijn Andrew, Willy, Sander en Tijn van start gegaan in Deurne. 33 amateurs en 27 masters stonden aan de start. Al snel vormde er een kopgroep van 2 man die redelijk snel werden teruggepakt. Daarna vormde zich een 2e kopgroep. Na wat aarzelen kon Tijn de sprong maken en er vormde zich een mooie groep van 9 renners. 2 daarvan sprongen nog een keer weg. Ondanks de goede samenwerking in de kopgroep bleef het tijdsverschil met de 2 koplopers op zo’n 15 seconden hangen.

Richting het einde van de wedstrijd reed alles door elkaar. De amateurs moesten zich wurmen door de achterblijvers van de masters. Tijn kon goed mee draaien en de kopgroep kon stand houden. Een echte sprint zat er niet meer in bij Tijn. Hij werd 7e, een knappe prestatie in zijn eerste amateurwedstrijd.

Sander reed sterk in het peloton, zat altijd goed van voren en kon het tempo hoog houden. Zo hoog zelfs dat ook het peloton uit elkaar scheurde en uiteindelijk in 3 stukken over de finish kwam.