Deurne Diest vwv

De mooiste koersen zijn in Belgiƫ. En dus togen Henry en Joost afgelopen zondag naar Deurne Diest om bij de V.W.V. te koersen. 10 ronden van 6,6 kilometer. Een rondje met onder andere een stuk vals plat wat aan het einde nog wat extra opliep.

Circa 60 man aan de start. Al snel rijdt er een kleine kopgroep weg, die gestaag bouwde aan een grote voorsprong. Voldoende groot om pas na de finish weer teruggezien te worden.

In het peloton was en hollen en heel af en toe stilstaan. Voldoende hollen om de deur achterin open te zetten. Henry was hier na 20 kilometer op het stuk vals plat de dupe van, en moest er helaas af.

Joos moest na een moeizame start even op stoom komen. Dit lukte vanaf half koers, en actief vooraan koersend kwam hij er achter dat Belgen niet houden van samenwerken, maar vooral een voor 1 proberen weg te rijden. Dus dat probeerde Joost dan ook een enkele keer, maar de snelheid lag aardig hoog en wegblijven lukte uiteindelijk niemand meer in het peloton. De spurt liet Joost lopen, maar hij was wel tevreden met de vorm voor het najaar.