Derde trainingskoers Oss 21 februari

Niet alle leden waren op de hoogte van de sneeuwhoogtes in Limburg. Na wat sms-en, bleek uiteindelijk weer een Limburg-training vervangen te worden door hard rijden in Oss. 7 FCA renners stonden aan het vertrek van de derde trainingskoers al daar. Vanwege de kou werd door de organisatie besloten de koers in te korten tot 75 minuten en 5 ronden.

 Direct bij vertrek volgde de eerste demarrage van een renner die het blijkbaar wel koud had. Lekker warm rijden! Dat leek Willy ook wel wat, en ook hij demarreerde nog in de eerste halve ronde. De rest van het peloton leek het wel welletjes te vinden. Echter, na een paar rustige ronden volgden een aantal pogingen om weg te komen, en het peloton begon al wat te verbrokkelen. De kopgroep werd uitgebreid, en Willy kon daarin weer lekker mee draaien. Daar achter lieten de andere FCA renners zich niet onbetuigd. Er werd lekker gekoerst. Er volgden niet echt veel uitbraak pogingen meer. De verschillen werden gemaakt doordat er gaten vielen. Zo ontstond uiteindelijk een mooie achtervolgende groep met Henry daar bij. Ferry en Joost konden daar nog net naar toe rijden, voor Hans en Maarten was dit moment zo’n beetje einde wedstrijd.

 Voor de resterende renners, en dat waren er niet veel meer,restte nog de eindspurt. Het was wel een zware koers geworden. Veel kleine groepjes druppelden over de meet. Met zo waar een voorzichtig zonnetje halfweg de koers, was iedereen wel blij dat de winter een heel eind op z’n retour is. Op naar het voorjaar.

Leave a Reply