Daags na de Tour Boxmeer

Maandag 30 juli stonden Sander (net terug van vakantie), Roel en Jeroen aan de start van Daags na de Tour in Boxmeer. Een criterium over 60 kilometer voor junioren, sportklasse en amateurs. Zo’n 70 renners gingen van start in deze wedstrijd. Het is de thuiswedstrijd van Jeroen, maar helaas was de voorbereiding verre van goed. De dag voor de wedstrijd was hij op training onderuit geschoven in een bocht. De schade viel mee, maar met schaafwonden koersen is nooit echt fijn.

Vooraan staan bij de start is in Boxmeer erg belangrijk door de snelle, smalle ronde. Helaas bepaalde de loting van de jury dat de FCA-mannen achteraan moesten starten. Meteen in de eerste ronde ook nog eens een valpartij, waardoor Roel en Jeroen voet aan de grond moesten zetten. Na een korte achtervolging konden zij gelukkig weer terug komen. De kopgroep van vier was toen al gevlogen. Zij reden in de eerste ronde weg en werden niet meer terug gezien. Roel, Sander en Jeroen konden zich goed handhaven in het peloton, waar de ene na de andere renner moest lossen door de hoge snelheid. Ongeveer halverwege de wedstrijd dubbelde de kopgroep het peloton. Er was toen ook al een tweede groep weggereden. Helaas ook zonder FCA-renners. Zij hadden werk genoeg om in het peloton enigszins van voren te blijven en niet achter de gaatjes te zitten die vielen door lossende renners of gedubbelde renners.

Toen de kopgroep (met een ronde voorsprong) zich op kop van het peloton zette, ging de snelheid nog wat verder omhoog. Dit was teveel voor eerst Jeroen en daarna ook Sander. Zij kwamen in een groepje achter het peloton. Roel kon zich wel prima handhaven in het peloton. Uiteindelijk moest zowel het groepje achtervolgers als het peloton met Roel afsprinten op 8 rondes voor het einde. Roel reed naar een 28e plaats, Sander werd 40e en Jeroen 41e.